Ξάνθη

More in this category: Ποταμός Νέστος »
font size - +
  • Περιγραφή:
    Ο Νομός της Ξάνθης αποτελεί ένα μέρος απόδρασης όπου μπορεί ο κάθε επισκέπτης να ζήσει την παράδοση, την ομορφιά της φύσης, την δράση και την χαλάρωση ξεφεύγοντας από την καθημερινότητά του.
    Η Παλιά πόλη αποτελεί το στολίδι της Ξάνθης καθώς σε ταξιδεύει στην παράδοση με την αρχιτεκτονική της στα κτίρια και τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Εκεί βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο και η Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζονται σε αρχοντικά κτίσματα μεγίστου κάλλους.
    Σπουδαία αξιοθέατα αποτελούν τα δύο μοναστήρια της Παναγίας (Αρχαγγελιώτισσας και Καλαμούς) που βρίσκονται ψηλά στην κεφαλή της πόλης. Το παζάρι της Ξάνθης, κάθε Σάββατο, είναι φημισμένο και αναδύει άρωμα Ανατολής. Το Δέλτα του Νέστου προσφέρει στιγμές δράσεις και χαλάρωσης μαζί, ανάλογα με την προτίμηση του κάθε επισκέπτη.
    Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γραφικό ψαροχώρι Πόρτο Λάγος με την λίμνη-Βιότοπος Βιστωνίδα και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Ένα άλλο χωριό με ιστορικό ενδιαφέρον είναι τα Άβδηρα όπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο του φιλοξενεί ευρήματα ανασκαφών από τα αρχαία Άβδηρα.
Rate this item
(1 Vote)